Službena stranica KO SDA SBK

Održana 2. sjednica Skupštine KO Žene SDA SBK

Održana 2. sjednica Skupštine KO Žene SDA SBK

Kantonalna organizacija Žene SDA SBK održala je 2. redovnu sjednicu Skupštine, dana 07.07.2021. godine u prostorijama SDA SBK u Travniku.

Kantonalna predsjednica Halima Crnica je na samom početku pozdravila delegatkinje, zahvalila im na izdvojenom vremenu i dolasku na sjednicu, čije zakazivanje je, zbog pogoršane epidemiološke situacije u proteklom periodu, bilo odgođeno nekoliko puta. Predsjednica je izrazila tugu u ime IO KO Žene SDA SBK i svoje lično ime, zbog činjenice da je KO Žene SDA SBK izgubila jednu vrijednu članicu, kantonalnu zastupnicu, divnu osobu, prijateljicu i saradnicu, općinsku predsjednicu Žene SDA Fojnica dr Zijadu Salihagić i pozvala prisutne članice da se učenjem fatihe prisjete rahmetli Zijade, naših predsjednika i ostalih preminulih članica i članova stranke.

Nakon usvojenog dnevnog reda i izvoda sa zapisnika sa prve, konstituirajuće sjednice skupštine, podnesen je izvještaj o radu u 2020. godini, praćen video prezentacijom. Izvještaj je jednoglasno usvojen. Kantonalna predsjednica je čestitala svim članicama na čelu sa općinskim predsjednicama, zahvalila im na uloženom trudu i činjenici da su, uprkos teškom periodu pandemije, uspjele provesti veliki broj planiranih aktivnosti, uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera. Delegatkinje su potom upoznate sa planom rada za 2021. godinu, koji je također jednoglasno usvojen.

Na kraju je podnesen izvještaj o rezultatima proteklih lokalnih izbora, uz poseban osvrt na veliki doprinos članica organizacije Žene SDA SBK u predizbornoj kampanji i broj vijećničkih mandata koji su osvojile žene SDA, te upoređeni sa rezultatima iz 2016. godine. Upućene su čestitke svim izabranim načelnicima, vijećnicama i vijećnicima.

Po završetku sjednice uslijedilo je druženje delegatkinja. Predsjednica IO KO Žene SDA SBK je zahvalila svim delegatkinjama što su svojim prisustvom i učešćem u radu uveličale sjednicu Skupštine KO Žene SDA SBK.