Image Alt

Službena stranica KO SDA SBK

Saopćenje za javnost Asocijacije mladih SDA SBK

Saopćenje za javnost Asocijacije mladih SDA SBK

U prostorijama Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije SBK u Travniku održana je konstituirajuća sjednica Kantonalnog izvršnog odbora Asocijacije mladih SDA SBK.

Na dnevnom redu se raspravljalo o planu rada KIO za 2020.godinu kao i finansijskom planu za tekuću godinu te Konvenciji AM BiH koja će se održati 07.03.2020.godine u Sarajevu.

Alma Mujić iz Novog Travnika i Džemil Ahbabović iz Kreševa su jednoglasno izabrani za delegate na Konvenciji ispred KIO AM SBK, te se time kompletirao spisak od 64 delegata ispred AM SDA SBK.

Također, na sjednici je riješeno pitanje sekretara, a navedenu funkciju će obnašati Merima Poričanin iz Donjeg Vakufa.

Predsjednik KIO AM SDA SBK Kenan Mujkić je u svom izlaganju spomenuo urađene aktivnosti i projekte AM u proteklom periodu te istakao da usvojeni plan rada nagovještava da će ovaj KIO i u ovom mandatu biti prepoznatljiv na nivou cijele BiH.

Na sjednici je još jednom data podrška kandidatima za predsjednika i potpredsjednika AM BiH, Harisu Šabanoviću iz Mostara i Mersudinu Hadžiću iz Jajca.

Predsjednik KIO AM SDA SBK Kenan Mujkić zahvalio se prisutnima na ukazanom povjerenju i poželio sretan i uspješan rad članovima KIO AM SDA SBK u narednom periodu.

FENA